Teden JUDAS PRIEST z gostom IANOM HILLOM

Avgusta nažigamo enega največjih heavy metal bandov vseh časov
Ključne besede:
   Judas Priest   tematski teden   obletnica   intervju   rojstni dan   Rob Halford   pevec   Ian Hill   basist   KK Downing   kitarist

Judas Priest - eno največjih imen v heavy metalu in rock glasbi na sploh!

Lansko leto bi morali pri nas, prvič po desetletjih čakanja(!), ponovno imeti dvoranski koncert, pa je zadeva žal odpadla in Judasom skazila proslavljanje njihove 50. obletnice delovanja. Koncert je bil potem prestavljen na letošnji julij, a je žal ponovno zamaknjen za eno leto, na 12. julij 2022.

Toda na Radiu Bob imamo dovolj čakanja, zato bomo vseeno tematski teden Judas Priest priredili že letos, saj imajo te legende heavy metala kljub temu dovolj razlogov za proslavljanje.

Glavni je, da bo njihov ikonični vokalist Rob Halford to sredo, 25. avgusta, dopolnil okroglih 70 let. S tem se bo pridružil basistu Ianu Hillu, ki jih je 70 dopolnil že januarja (čeprav nekateri viri napačno trdijo, da jih bo šele naslednje leto), enako starost pa bo konec oktobra dosegel tudi nekdanji dolgoletni kitarist K. K. Downing. Omenimo lahko še bližajoči se 60. rojstni dan bobnarja Scotta Travisa in pa okroglo 50. obletnico bandovega prvega koncerta - vse to letos!

Kot rečeno, razlogov več kot dovolj, zraven pa še ena veliiiika poslastica!

Na Radiu Bob smo namreč opravili ekskluzivni intervju z basistom Ianom Hillom, edinim preostalim originalnim članom v zasedbi Judas Priest, ki nam je med drugim ponudil informacije iz prve roke, kako band ustvarja glasbo, kakšni so njegovi pogledi na njihovo pol stoletja dolgo pot, pa tudi kaj lahko pričakujemo od prihajajoče turneje in njihovega naslednjega studijskega ploščka!

Vse to lahko ujameš med 23. in 29. avgustom samo na Radiu Bob - 100% Rock, celotnemu pogovoru z Ianom Hillom pa lahko prisluhneš v arhivu naše metal oddaje Težki časi!