DAVE MUSTAINE se bori z RAKOM NA GRLU

MEGADETH so spričo tega že odpovedali večino svojih letošnjih nastopov
Ključne besede:
   Megadeth   Dave Mustaine   frontman   pevec   vodja   thrash metal   bolezen   rak   diagnoza

Slaba novica za vse fane thrash metal legend Megadeth!
Njihov frontman in vodja Dave Mustaine je na družbenih omrežjih javnost obvestil, da je od zdravnikov dobil nadvse neprijetno novico ...

Kot je sam zapisal: "Dobil sem diagnozo raka na grlu. To je nekaj, s čimer se je treba resno spoprijeti, a v življenju sem premagal že mnogo preprek. Tesno sodelujem s svojimi zdravniki in naredili smo načrt za terapijo, za katero menijo, da ima 90 % možnosti uspeha. S to terapijo smo tudi že začeli.
Na žalost to pomeni, da moramo odpovedati večino letošnjih koncertov. Festival MegaCruise 2019 (od 13. do 18. oktobra; op. a.) se bo kljub temu odvil in band bo na njem nastopil v takšni ali drugačni obliki. Vse ažurne informacije bodo sproti objavljene na megadeth.com. Megadeth se bomo na cesto ponovno podali, čim bo to možno, v vmesnem času pa bomo Kiko, David, Dirk in jaz preživljali čas v studiu in pripravljali material za naslednika Dystopie, za katerga komaj čakam, da ga slišite.
Izjemno sem hvaležen celotni ekipi - družini, zdravnikom, članom banda, trenerjem in vsem ostalim.
O napredku vas bom obveščal.
Se vidimo kmalu,
Dave Mustaine"

Mustaine je sicer svojo kariero začel kot originalni lead kitarist Metallice, dokler ga niso leta '83 brcnili iz banda in zamenjali s Kirkom Hammettom. Po tem je ustanovil Megadeth in si začel ustvarjati lastno pot do uspeha.

V zadnjih treh desetletjih in pol si je Mustaine nabral zvesto bazo oboževalcev. Skupaj z Metallico, Anthrax in Slayer štejemo Megadeth med "veliko četverico" pionirjev t. i. Bay Area thrash metala, Mustaine pa si je prislužil sloves enega od najbolj vplivnih metal ustvarjalcev vseh časov.

Tudi na Bobu držimo pesti, da zahrbtno bolezen uspešno premaga in čim prej okreva.