Poslovil se je VINNIE PAUL

Nekdanji bobnar PANTERE je umrl v 55. letu starosti
Ključne besede:
   Vinnie Paul   Pantera   Damageplan   Hellyeah   smrt

Legendarna groove metal zasedba Pantera je na svoji uradni Facebook strani zapisala, da je umrl njen bobnar Vincent Paul Abbott, bolje znan samo kot Vinnie Paul. Umrl je v spanju, vzrok smrti pa naj bi bil močan srčni napad.

Skupino Pantera sta ustanovila Vinnie Paul in njegov brat "Dimebag" Darrell Abbott, ko je band leta 2003 razpadel, pa sta ustanovila novo zasedbo z imenom Damageplan, s katero sta nastopala tudi 8. decembra 2004 v mestu Columbus v zvezni državi Ohio, tragični dan, ko je pod streli neuravnovešenega oboževalca padel Dimebag.

V letih od bratovega umora je Vinnie Paul izdal kar nekaj z Dimebagom povezanih izdelkov, vključno z DVD-ji in knjigo He Came to Rock. Vinnie je dejal, da ti artikli niso mišljeni kot način služenja na račun bratove smrti, temveč kot sredstvo za ohranjanje njegove zapuščine pri življenju.

Ob razdoru Pantere je Vinnie prenehal govoriti z njihovim vokalistom Philom Anselmom in pri tem vztrajal vse do svoje smrti. Že prej nista bila ravno v najboljših odnosih, do vrelišča pa je prišlo, ko je Vinnie Paul posredno začel kriviti Anselma za Dimebagovo smrt, saj naj bi pevec o Dimebagu par tednov pred tragičnim dogodkom v medijih izjavil nekaj neprimernih opazk, ki bi lahko podžgale morilca k dejanju.

Vinnie Paul je bil tudi tisti, zaradi katerega nikoli ni prišlo do ponovnega združenja Pantere, h kateremu so ga pozivali ostali člani, mesto Dimebaga pa naj bi v tem primeru zapolnil Zakk Wylde (Black Label Society, Ozzy Osbourne). V nekem intervjuju je na to temo izjavil: "Reunion me ne zanima, če zraven ni Dimea. Brez Dimea za mene ni Pantere. To je moj razlog. Pantero sem pustil za sabo, šel sem naprej. Zdaj igram v bandu Hellyeah in res v tem res uživam. Vedno stremim k temu, da rinem naprej; nočem živeti v preteklosti."

Zadnje desetletje je Vinnie Paul Abbott ustvarjal in koncertiral s superskupino Hellyeah, s katero so posneli pet albumov; zadnji je izšel pred dvema letoma.