V Ljubljano prihaja RICHIE KOTZEN!

Vsestranski kitarist nas bo obiskal v okviru warm-upa za festival MOTÖRCITY
Ključne besede:
   Richie Kotzen   koncert   MotörCity   festival

Odlična novica za ljubitelje blues rocka!

Organizator festivala MotörCity, ki letos poteka med 16. in 19. avgustom na tolminskem Sotočju, tokrat pripravlja tudi festivalski "warm-up", ki se bo odvil 27. julija v Kinu Šiška.

Tam bo namreč nastopil Richie Kotzen, eden od najbolj zanimivih in vsestranskih kitaristov, pravi kitarski virtuoz, multiinstrumentalist, avtor in vokalist z unikatnim in prepoznavnim slogom, ki je do danes izdal že dvajset solo albumov, po katerih se pretakajo rock, blues in jazz, s primesmi soula in popa.

Richie Kotzen je s svojo tehniko igranja kitare opozoril nase že kot najstnik in po nekaj albumih ga je k sodelovanju povabila glam metal zasedba Poison, pri kateri se posledično na njihovem sila uspešnem albumu Native Tongue še kako sliši Kotzenov vpliv – predvsem njegovi na bluesu sloneči kitarski prijemi.
A Kotzen pri Poison ni ostal dolgo; nadaljeval je s solo kariero in se kasneje pridružil superskupini Mr. Big. Po njihovem razpadu je nadaljeval kot solist, potem pa je leta 2013 skupaj z Mikeom Portnoyem (Dream Theater) in Billyjem Sheenanom (Mr. Big) ustanovil novo superskupino po imenu The Winery Dogs, sam pa je vseskozi negoval tudi svoje solistično delo.

Richie Kotzen si je zgradil zavidljivo raznoliko kariero kot kitarist, multiinstrumentalist, vokalist in avtor. Turneje so ga vodile po ZDA, Evropi, Južni Ameriki in na Japonsko, leta 2006 je kot predskupina sodeloval z The Rolling Stones, njegovo ime nosita dva modela kitar Fender, Kotzen pa je v preteklosti igral, sodeloval in snemal tudi s kopico različnih drugih znanih glasbenikov.