Matilda kosi tudi v letu 2018

V zadnjih nekaj dneh so umrli nekdanji člani skupin JUDAS PRIEST, THE KINKS in KIX
Ključne besede:
   Dave Holland   Trapeze   Judas Priest   Jim Rodford   Argent   The Kinks   Donnie Spence   Kix   smrt

Novo leto se je komaj začelo, pa rock glasbeniki že padajo en za drugim; nekateri celo dobesedno. Točno en teden nazaj smo poročali o nenadni smrti pevke irske skupine The Cranberries, Dolores O’Riordan, tekom minulega vikenda pa smo zvedeli, da so nas zapustili še trije rockerji.

Dave Holland (5. april 1948–16. januar 2018)
V svojem 70. letu starosti umrl angleški bobnar Dave Holland, ki je med letoma 1969 in ‘79 igral v rock zasedbi Trapeze, v kateri so se kalili tudi nekateri bodoči člani skupin Deep Purple in Whitesnake, potem pa se je pridružil enemu od največjih heavy metal bandov na svetu, Judas Priest, katerega član je bil do konca 80-ih.
Holland je bil primoran svojo glasbeno kariero postaviti na stran leta 2004, ko je bil obtožen in obsojen na 8 let zapora zaradi spolne zlorabe svojega mladoletnega učenca bobnanja, čeprav je vse do svoje smrti zatrjeval, da je nedolžen.
Da je umrl, smo zvedeli nekaj dni nazaj, točen datum in vzrok njegove smrti pa v času objave tega članka še nista znana. Holland je bil namreč že od nekdaj zelo zaseben tip človeka in tega načela se očitno drži tudi njegov menedžment.

 Jim Rodford (7. julij 1941–20. januar 2018)
Basista Jima Rodforda smo poznali predvsem kot ustanovnega člana progresivno-psihedelične zasedbe Argent, ki jo je vodil njegov bratranec Rod Argent, zatem pa je bil član angleške pop rock skupine The Kinks od leta ‘78 pa do njihovega razpada leta ‘96.
V času svoje smrti je bil star 76 let, usoden zanj pa naj bi bil padec po stopnicah.Donnie Spence (26. junij 1953–19. januar 2018)
Donnie Spence je aktivno bobnal zadnjih 50 let. Bil je ustanovni član glam rock zasedbe Shooze, ki je kasneje ime spremenila v Generators, na koncu pa se ustalila pod imenom Kix, kot taka pa deluje še dandanes, a že dolgo brez nedavno preminulega bobnarja Spencea.