Umrl je CHUCK MOSLEY, nekdanji pevec FAITH NO MORE

Chuck Mosley je pri Faith No More pel med letoma 1984 in 1988
Ključne besede:
   Chuck Mosley   Faith No More   smrt

V javnost je prišla žalostna novica, da je 9. novembra v svojem 58. letu starosti umrl ameriški pevec in glasbenik Charles Henry Mosley III, najbolje znan kot frontman kalifornijske skupine Faith No More med 1984 in 1988.

Njegova družina je sporočila, da so ga kljub dolgotrajnemu obdobju treznosti pokopale posledice dolgoletne odvisnosti od mamil, svojo izkušnjo pa želijo javno deliti kot opozorilo in spodbudo vsem tistim, ki se borijo s podobnimi težavami.

Mosley je za seboj pustil svojo partnerko Pip Logan, hčerki Erico in Sophie ter vnuka Wolfganga Logana Mosleya. Družina zdaj zbira prostovoljna sredstva za kritje stroškov pogreba.

Govorice, da naj bi bila mamila in alkohol tudi razlog, da so ga leta 1988 odpustili iz Faith No More, je Mosley vedno vztrajno zanikal. Dejal je, da se ga je med turnejami resda vsake toliko pošteno napil, a da je večinoma spil le par steklenic piva na dan.

Njegovi kolegi iz Faith No More pravijo, da ga bodo vedno imeli v lepem spominu, saj je v band prinašal veliko pozitivne energije in osvajal dvorane s svojimi prepričljivimi nastopi, s tem pa skupino pomagal usmeriti na pot glasbene in vizualne unikatnosti in izvirnosti, zaradi katere se je prebila med zvezde. Brez njega, so izjavili, danes ne bi bili to, kar so.

R.I.P. Chuck Mosley