Kmalu bodo Tolmin zajele melodije bluesa

Festival MOTÖRCITY se začne že čez 10 dni!
Ključne besede:
   MotörCity   festival   blues   rock

Tolminsko Sotočje letos pozdravlja nov festival MotörCity. Festival bluesa in rocka bo potekal med 24. in 27. avgustom, na njegovi krstni izvedbi pa bodo nastopili mnogi glasbeni virtuozi; k nam prihajajo Chris Thomas King, Hans Theessink s Terryjem Evansom, Matt Schofield, Henrik Freischlader Band, Dan D z intimnim, akustičnim setom 'Tiho', Prismojeni profesorji bluesa, Stray Train, Bluesback in Emšo Blues Band.
Sprva najavljeni Sven Hammond so bili primorani svoj nastop na MotörCityju odpovedati, a namesto njih prihajajo Hamo & Tribute 2 Love!
Na uradni spletni strani festivala je že objavljen dnevni razpored nastopajočih.

Organizator festivala pripravlja tudi nagradno žrebanje za custom vintage motocikel. Osnovni model, Hondin Gold Wing GL 1000 iz leta 1976, je bil posebej za festival MotörCity predelan v pravo vintage racer mrcino z novo podobo in novim imenom Blueberry Bomber. Radikalno nadgrajena klasika bo na blues rock festivalu MotörCity dobila tudi novega lastnika, ki bo izžreban med kupci festivalske vstopnice.

Festival MotörCity bo letos popestril poletno festivalsko dogajanje na tolminskem Sotočju – v senci dreves, ob smaragdni Soči in bistri Tolminki je konec avgusta čas za blues. Najmlajši med tolminskimi festivali je že pokazal svojo zunanjo podobo s festivalskim zemljevidom, ki je na voljo na njegovi uradni spletni strani. Blues, rock in motocikli – kaj več si še lahko želimo?