Prva edicija festivala WINTER DAYS OF METAL zaključena!

Napovedan je že Winter Days of Metal 2018!
Ključne besede:
   Winter Days of Metal   festival

 

Pretekli konec tedna so se zaključile zimske metal počitnice - prva edicija festivala Winter Days of Metal, ki je potekal med 19. in 25. marcem v Bohinjski Bistrici. V dvorani Danica je v okviru festivala nastopilo 25 metal zasedb iz 12 držav (Slovenija, ZDA, Švedska, Norveška, Velika Britanija, Nemčija, Avstrija, Nizozemska, Grčija, Češka, Švica, Italija), med njimi so bili Destruction, Belphegor, Flotsam & Jetsam, Rotting Christ, Taake, Serious Black, Disharmonic Orchestra, Holy Moses, Draconian, Orden Ogan in mnogi drugi.

 

Bohinjsko Bistrico so za teden dni v metal meko spremenili organizatorji v svetu že dobro poznanega festivala MetalDays, ki že leta poteka v Tolminu, vstopnice pa so preko uradne spletne trgovine MH Shop prodali v Slovenijo, Avstrijo, Italijo, Nemčijo, Belgijo, Estonijo, Veliko Britanijo, v Avstralijo in ZDA. Festival, pravzaprav zimske metal počitnice, je obiskovalcem poleg kvalitetne glasbe ponudil tudi letnemu času primerne dnevne aktivnosti v obliki dveh različnih paketov.

Organizator je s prvo izvedbo festivala Winter Days of Metal zelo zadovoljen: njihova pričakovanja so bila izpolnjena ob hkratnem zavedanju, da je organizacija festivala tek na dolge proge. Po zaključeni prvi ediciji prihaja čas za strnitev vtisov in pripravo izboljšav za prihodnja leta. Sedaj, ko se je zima že poslovila in je tukaj pomlad, se bodo organizatorji osredotočili na festival MetalDays (23.–29. 7. 2017, Tolmin), hkrati pa so že najavili Winter Days of Metal 2018. Druga edicija festivala bo potekala med 31. 1. in 4. 2. 2018 na isti lokaciji v Bohinjski Bistrici, v prodaji pa so že prve festivalske vstopnice po Earliest Bird ceni 59 € (+ provizija) ekskluzivno preko MH Shop. Kmalu bodo na voljo tudi paketi, pripravljeni v sodelovanju s TD Bohinj.

Za vse obiskovalce prvega Winter Days of Metal pa je organizator tik pred zaključkom pripravil tudi več kot prijetno presenečenje: vsak, ki je kupil vstopnico za letošnjo edicijo bo prejel vstopnico za Winter Days of Metal 2018 brezplačno! Več informacij o tej gesti je na voljo na uradni Facebook strani festivala.