V nedeljo se začne festival WINTER DAYS OF METALl!

Metalce vabi Bohinjska Bistrica
Ključne besede:
   Winter Days of Metal   festival

Konec tedna v Bohinjsko Bistrico prihaja zimska metal karavana!

Prihajajoči konec tedna se bo Bohinjska Bistrica za teden dni spremenila v zimsko središče za ljubitelje metal glasbe. V nedeljo, 19. marca, se začenja zimski metal festival Winter Days of Metal, ki bo trajal vse do sobote, 25. marca. Na petih koncertnih večerih, ki bodo potekali v tamkajšnji dvorani Danica, bo nastopilo 25 metal bandov; v vseh oblikah in odtenkih!

Med drugimi bodo na Winter Days of Metal nastopili Destruction, Belphegor, Flotsam & Jetsam, Rotting Christ, Taake, Serious Black, Disharmonic Orchestra, Holy Moses, Draconian in Orden Organ. Nastopajoči prihajajo iz 12 različnih držav – tako iz 'daljnih' Združenih držav Amerike, iz skandinavskih Švedske in Norveške, iz Otoka ter iz nam bližnjih, evropskih, Nemčije, Avstrije, Nizozemske, Italije, Češke, Grčije in Švice. Na odru pa bodo stali tudi bandi iz domačih logov – iz Slovenije prihajajo Metalsteel, Mist, Morana in Tomcat. Koncertni večeri, ki bodo na sporedu od ponedeljka do petka v prihodnjem tednu, se bodo pričenjali ob 17.30, potekali pa bodo v dvorani Danica v središču Bohinjske Bistrice. Dnevni razpored nastopajočih in časovnico si lahko ogledate na uradni spletni strani festivala.

Tako kot MetalDays, starejši brat novega zimskega metal festivala, se Winter Days of Metal od drugih podobnih festivalov razlikuje v konceptu: obiskovalci bodo, poleg glasbe, lahko uživali še v ostalih aktivnostih, ki zaokrožujejo koncept festivalskih počitnic. Tako so še vedno na voljo različni festivalski paketi - Ski Fun in Wellness paketa, ki gostom nudita smučarska doživetja ali pa wellness izkušnjo, ter WDoM paket, ki vsebuje festivalsko vstopnico in nočitve.

Dnevne vstopnice so na voljo preko MH Shop in sistema Eventim po ceni 29 € + provizija, nakup pa bo mogoč tudi na vhodu na koncertno prizorišče – dvorano Danica. Na voljo so tudi tedenske vstopnice.
Izkušena ekipa poletnih metal počitnic letos prvič piše novo zgodbo – prvo poglavje festivala Winter Days of Metal. Bodite del tudi vi.

 

SEZNAM NASTOPAJOČIH PO DNEVIH:

PONEDELJEK, 20.3.2017: ROTTING CHRIST, SERIOUS BLACK, MALIGNANT TUMOUR, TOMCAT, TOTAL ANNIHILATION

TOREK, 21.3.2017: BELPHEGOR, DISHARMONIC ORCHESTRA, TRASH TALK, YOUTH MAN, LAYMENT

SREDA, 22.3.2017: DESTRUCTION, HOLY MOSES, METALSTEEL, MINOTAURO, MIST

ČETRTEK, 23.3.2017: TAAKE, DRACONIAN, DEAD LORD, THE DEVIL, REST IN FEAR

PETEK, 24.3.2017: FLOTSAM&JETSAM, ORDEN OGAN, DEW SCENTED, IZEGRIM, MORANA