Umrla je pevka MARIE FREDRIKSSON iz ROXETTE

Članica švedskega pop rock dua se je že dalj časa borila z možganskim tumorjem
Ključne besede:
   Marie Fredriksson   Roxette   pevci   smrt

Danes je v medije prišla vest, da se je včeraj za vekomaj poslovila Marie Fredriksson, ženska polovica švedskega pop rock dua Roxette. Stara je bila 61 let, že od leta 2002 pa se je borila z možganskim tumorjem.

Novico o smrti sporočili njeni najbližji z naslednjimi besedami: "Z največjo žalostjo sporočamo, da je odšla ena naših največjih in najbolj priljubljenih glasbenic. Marie Fredriksson je umrla devetega decembra zjutraj."
Marie je za seboj pustila moža Mikaela Bolyosa in njuna dva otroka, 26-letno hčerko Inez Josefin in 23-letnega sina Oscarja.

Roxette je bil švedski glasbeni duo, ki sta sestavljala pokojna Marie na vokalu in klaviaturah ter sovokalist in kitarist Per Gessle. S skupno glasbeno potjo sta začela leta 1986, mednarodni preboj pa sta doživela že proti koncu istega desetletja. V njuni diskografiji najdemo številne uspešnice, kot so Listen to Your Heart, It Must Have Been Love, Joyride, Dressed for Success, Dangerous, Fading Like a Flower in seveda The Look, s katerim sta dosegla uspeh tudi onkraj Luže.