STEVE HARRIS meni, da si IRON MAIDEN ne zaslužijo GRAMMYJA za El Dorado

Basist in vodja banda si nagrade iz leta 2011 ne šteje v čast
Ključne besede:
   Iron Maiden   Steve Harris   grammy   nagrade   nominacije   El Dorado   Blood Brothers   Fear of the Dark   The Wicker Man

Basist in vodja legendarnih Iron Maiden, Steve Harris, meni, da si njegov band ni zaslužil grammyja, ki so ga prejeli leta 2011 za single El Dorado, ki se nahaja na njihovem petnajstem studijskem ploščku The Final Frontier.

Trdi namreč, da so bili ostali trije komadi, ki so bili tekom let nominirani za to prestižno nagrado - Fear of the Dark leta 1994, The Wicker Man leta 2001 in Blood Brothers leta 2013 - neprimerno boljši primeri bandovega glasbenega ustvarjanja.

"Če sem čisto iskren, mislim, da smo dobili grammyja za skladbo, ki je ne smatram za eno od naših najboljših," je v nedavnem intervjuju povedal Harris. "Mislim, da si ta komad ni zaslužil te nagrade, bi si jo pa zato kateri drugi. Vse skupaj se nam je zdelo kar malo sfaljeno."

Z ozirom na preteklo kariero Iron Maiden, ki je vodila do stopnje nominacij za grammyja, Harris meni, da so za to zaslužna "leta in leta glasbene poti ... Ko smo začeli, nismo niti razmišljali o tem, da bi kdaj bili svetoven band. To je nekaj, kar smo preprosto postali. Ni pa bil to naš osnovni cilj. Le poskušali smo različne stvari in zdaj smo tukaj."

Steve Harris je sicer bil in še vedno ostaja glavni avtor glasbe v bandu, ustvarja pa jo na podlagi svoje bas kitare, za kar prizna, da je nekoliko nenavadno. "Meni je to pač naravno ... drugim pa zelo čudno," je razložil. "To ni standardna metoda, zato ostale v bandu malo vrže ven iz njihove cone udobja. A to v bistvu niti ni tako slaba stvar," je še dodal.