DETHKLOK po 5 letih ponovno na odru

Band iz priljubljene animirane serije se vrača v svoji živi obliki
Ključne besede:
   Dethklok   Metalocalypse   Brendon Small   koncert

Dethklok, zvezdniški band animirane serije Metalocalypse, bodo nastopili na letošnjem Adult Swim Festivalu, ki bo potekal 15. in 16. novembra v Los Angelesu. Gre za enega od redkih koncertov zasedbe (prvi po 5 letih), saj je ta v osnovi obstajala le na malih ekranih.

Metalocalypse je bila komično-glasbena serija, ki se je med letoma 2006 in 2013 predvajala v večernem programu za odrasle z naslovom Adult Swim na kanalu Cartoon Network. Zgodba se je vrtela okoli fiktivnega deathmetalskega banda po imenu Dethklok, ki ga sestavljajo trije Američani, Šved in Norvežan. So neverjetno uspešni - celo tako so popularni, da njihova znamka predstavlja eno od največjih gospodarstev na svetu (vključno z državami), njihovi koncerti pa slovijo po številnih brutalnih nesrečah, ki se pripetijo obiskovalcem.
Člani banda sami po sebi so kombinaciija različnih metalskih stereotipov, vključno z odštekanimi idejami za performanse, za dodatek pa so kot karikirani bogataši zrelostno nekje na nivoju otrok, saj so navajeni, da za vse okoli njih skrbijo drugi.
Odličen primer tega je že v prvem delu, ko jim propeler po nesreči seseklja kuharja na koščke, zato so si primorani sami najti hrano, kar je kar velik podvig, saj niti ne vedo, kaj je to trgovina. "Mislim, da se temu reče knjižnica za hrano," zmedeno izjavi njihov kitarist, ko se znajdejo tam.

A z rastočo priljubljenostjo serije je bilo samo vprašanje časa, kdaj bodo želje gledalcev uslišane in bodo lahko avtorske skladbe, slišane v seriji in izdane na CD-jih, lahko slišali tudi v živo. Njen ustvarjalec Brendon Small, sicer vesten glasbenik in velik ljubitelj death metala, se je zato kmalu odločil, da Dethklok z malih ekranov popelje na velike odre, toda ne v obliki hologramov, temveč s postavo živih glasbenikov, na čelu z njim kot frontmanom in avtorjem glasbe, k sodelovanju pa je povabil kitarista Mikea Keneallyja, basista Bryana Bellerja in bobnarja Genea Hoglana.