JOSH HOMME dela ploščo z DAVEOM GROHLOM in BILLYJEM GIBBONSOM

Projekt bi lahko izšel že konec letošnjega oktobra
Ključne besede:
   Josh Homme   Queens of the Stone Age   The Desert Sessions   Dave Grohl   Foo Fighters   Billy Gibbons   ZZ Top   projekt   Vinnie Paul   DImebag Darrell   Pantera
Billy Gibbons, Josh Homme in Dave Grohl

Billy Gibbons, Josh Homme in Dave Grohl

Frontman skupine Queens of the Stone Age, Josh Homme, očitno pripravlja nekaj posebnega, pri čemer sta vpletena tudi vodja Foo Fightersov, Dave Grohl, in stara brada Billy Gibbons iz ZZ Top.
V nedavnem intervjuju je namreč Gibbons razkril, da so se prejšnji mesec skupaj s Hommeom in Grohlom mudili v studiu.

"Podali smo se v puščavo, da bi posneli par komadov," je razložil Gibbons. "V nekem trenutku sem bil zunaj na prostem, ko iz studia pride Josh in v rokah nosi neko škatlo, iz katere so prihajali čudni zvoki. Vprašal sem ga, kaj je to, in odvrnil mi je: 'Ne vem. Pač nekaj, kar sem našel,' in sem mu rekel: 'Ne dotikaj se ničesar; tole bomo uporabili za komad!' In tako se je začelo ..."

Gibbons je v intervjuju dejal, da so trojica delali na novem albumu skupine Queens of the Stone Age, toda veliko oboževalcev tega banda je pripomnilo, da gre najverjetneje za novo ploščo v okviru Hommeovega projekta The Desert Sessions, pri katerem je sodelovalo že lepo število gostujočih glasbenikov.

Karkoli že je, Gibbons je povedal, da namerava Homme projekt izdati še pred koncem tega leta. "Ga je že končal. Mislim, da je rekel, da ga hoče dati ven na noč čarovnic (oziroma dan reformacije po naše; op. a.). Dobro bo," je še komentiral frontman ZZ Top.

Zadnja edicija The Desert Sessions je sicer izšla leta 2003, medtem ko je aktualni album zasedbe Queens of the Stone Age še vedno Villains iz leta 2017.

Za zaključek je Gibbons razodel še anekdoto, ko so si vzeli odmor od snemanja, saj je Dave Grohl priredil veliko zabavo ob žaru (nekaj, za kar se frontman skupine Foo Fighters zadnja leta specializira), med katero so si izmenjevali zgodbe o pokojnih članih Pantere, bratih Vinnieju Paulu in Dimebagu Darrellu. "Kakšno uro smo si pripovedovali štorije in se spominjali teh dveh sijajnih fantov," je še dodal Gibbons.