ZAKK WYLDE bo na novo posnel prvenec legendarnih BLACK SABBATH

Pod imenom ZAKK SABBATH želi tako počastiti 50. OBLETNICO izida plošče
Ključne besede:
   Zakk Wylde   Black Sabbath   Zakk Sabbath   album   obletnica

Zakk Wylde, kitarist Ozzyja Osbourna in vodja zasedbe Black Label Society, od leta 2014 nastopa tudi pod imenom Zakk Sabbath, kar je (kot pove že ime) cover band legendarnih Black Sabbath, katerih ikonični vokal je bil ravno njegov šef Ozzy.

A Zakk očitno ne namerava klasik legendarnih Sabbathov le izvajati v živo, temveč je napovedal, da bo na novo posnel njihov samonaslovljeni studijski prvenec, ki je začrtal smernice heavy metala.

Naslednje leto bo namreč minilo okroglih 50 let od izida tega prelomnega albuma in Zakk hoče ta veličastni jubilej proslaviti s karseda zvesto posneto rekreacijo - duh ploščka hoče ujeti tako, da se bodo s kolegi zaprli v studio in ga v celoti posneli v zgolj 24 urah, snemali pa bodo analogno, direktno na 2-inčni trak, tako kot so to storili Black Sabbath, s tem da so slednji za snemanje porabili le 12 ur, ker se jim je mudilo na koncert v Švici. Pa še ena zanimivost: za dotični nastop so prejeli zgolj 20 £ honorarja.

Tribute album projekta Zakk Sabbath bo izšel 13. februarja 2020, točno pol stoletja od izida originalnega Black Sabbath.