50. obletnico legendarnega WOODSTOCKA bo pospremil GIGANTSKI BOX SET

Na njem bo kar 432 komadov in še nekaj drugih posebnih poslastic!
Ključne besede:
   Woodstock   festival   obletnica   box set

Kot smo poročali tudi že na našem radiu, je 50. obletnica legendarnega festivala Woodstock uradno odpovedana, saj so organizatorji ugotovili, da dogodka niso sposobni izvesti na takšnem nivoju, kot so si zadali (vsaj taka je uradna razlaga), in čeprav naj bi na njem nastopilo nekaj privlačnih imen (Robert Plant, John Fogerty, The Zombies, Santana, Greta Van Fleet …), spričo nastopajočih zvezdnikov v stilu Miley Cyrus, Jay Z, Akon, Pussy Riot in Chance the Rapper rockerji kljub temu veliko solz ne bomo točili, je pa vsekakor škoda, da tako legendaren festival ob polstoletnem jubileju ne bo dobil dostojne proslave.

Bomo pa zato dobili nekaj drugega - 50. obletnico Woodstocka bo namreč pospremil box set mamutskih razsežnosti z naslovom Woodstock 50: Back to the Garden!
Ta zajema kar 38 CD-jev s 432 skladbami, med njimi pa celih 267 komadov, ki predhodno še nikoli niso bili izdani.

A glasba je daleč od vsega, kar ta paket ponuja - kot se za box set spodobi, se v njem nahajajo še druge dobrote, kot je režiserjeva različica dokumentarnega filma Woodstockknjiga Woodstock: 3 Days of Peace & Music pisatelja Michaela Langa, replika originalnega programa, festivalski dnevnik, replike posterjev, fotografije in pas za kitaro, osnovan na tistem, ki ga je uporabljal Jimi Hendrix med svojim zgodovinskim nastopom.

Box set v omejeni in oštevilčeni nakladi 1969 izvodov izide 2. avgusta letos, zapakiran bo v zaboj iz potiskanega vezanega lesa, zanj pa bo potrebno odšteti slabih 800 evrov.