Geezer Butler: HEAVY METAL TE OHRANJA MLADEGA

Basist legendarnih BLACK SABBATH je spregovoril o svojem pogledu na življenje
Ključne besede:
   Geezer Butler   Black Sabbath   heavy metal   smisel življenja   mladost

Legendarni basist Geezer Butler iz Black Sabbath je v nedavnem intervjuju povedal, da zanj eno od vrlin heavy metala predstavlja to, da te ohranja mladega. Glasbenik, ki bo julija letos dopolnil okroglih 70 let, namreč pravi, da se po skoraj pol stoletja dolgi karieri še vedno počuti, kot da je sredi svojih dvajsetih.

"To je čista resnica," pravi Geezer. "Mislim, še vedno imam najbolj obupne lase na svetu - na vse kriplje si jih trudim obdržati -, toda ta glasba te kljub temu drži pri mladosti. /.../ Naokoli gledam ljudi mojih let, kako nosijo svoje bež plašče in bele hlače in hodijo naokoli kot navadni starčki, jaz pa se še vedno počutim 25. Čudno je ... Zagotovo pa gredo zasluge za to glasbi."

Prav tako pa še vedno sledi novi glasbi: "Poslušam tudi nove bande na lestvicah in kaj imajo ponuditi. Tudi to je nekaj, kar te navznoter ohranja mladega, pa čeprav na zunaj morda ne izgledaš več tako."

V nekem drugem intervjuju so Geezerja povprašali tudi o tem, kaj zanj pomeni smisel življenja. Odgovoril je: "To, da si tu, da živiš svoje življenje in na koncu umreš. Ko te ni več, te ni več. Mislim, da ni nobenega smisla. V posmrtno življenje ne verjamem več, čeprav včasih sem. Nad religijo sem obupal, ker je povzorča razkol med ljudmi. Praktično vse vojne so posledica tega. Lahko da so na Zemlji pristali vesoljci in vse prepričali, da obstaja neko nebeško bitje. Pojma nimam! Mislim, da so ljudje popolnoma zgrešili bistvo vere, ki bi moralo biti to, da se dobro razumeš z vsemi ostalimi," je svojo osebno filozofijo še nekoliko bolj razložil Butler.