Zbogom MOTÖRCITY, pozdravljen BLUESLAND!

Organizatorji tolminskega blues rock festivala dogodek pod novim imenom selijo na Ljubljanski grad
Ključne besede:
   Motörcity   Bluesland   festival   blues   rock

Iz korenin festivala Motörcity je pognal nov glasbeni dogodek, imenovan Bluesland, ki se bo osredotočal zgolj na pristno blues glasbo.
Organizatorji so se za to spremembo odločili, ko so ugotovili, da 90 % udeležencev festival obiskuje predvsem zaradi bluesa ter manj zaradi rocka in motociklov.

Glavni razlog za preimenovanje in selitev festivala na Ljubljanski grad je torej odločitev ustvariti dogodek, ki bo pritegnil, zadovoljil in osupnil še tako skeptične in izkušene navdušence nad bluesom, hkrati pa menijo, da sta tako naša prestolnica kot tudi sam koncept festivala popolna kombinacija, zato se bo dogodek odvil na srednjeveški trdnjavi v centru glavnega mesta Slovenije.
Festival bo potekal od 27. do 29. junija 2019 na glavnem grajskem dvorišču, obkrožen s kamnitimi stenami in čudovitim razgledom na Ljubljano.

Prva potrjena izvajalca na mednarodnem festivalu Bluesland 2019 sta fantastični multiinstrumentalist Richie Kotzen in kitarist Eric Gales, nekdaj znan kot čudežni otrok blues rocka.