Znan vzrok smrti pevke skupine THE CRANBERRIES

Na njen rojstni dan razkrili rezultate preiskave
Ključne besede:
   Dolores O'Riordan   The Cranberries   smrt

Danes, 6. septembra, bi irska pevka Dolores O'Riordan praznovala svoj 47. rojstni dan, a ji to žal ni bilo dano, saj se je 15. januarja letos za vekomaj poslovila.

Vzrok njene smrti je dolgo časa ostal zavit v skrivnost, kar je porodilo številna ugibanja, a danes, na simbolični datum, je urad mrliškega oglednika vendarle razkril, kaj se je pevki v resnici zgodilo.

46-letno Dolores so našli v kopalni kadi njene hotelske sobe v Londonu, kjer se je mudila v zvezi s krajšim glasbenim snemanjem.
Vzrok smrti je bila po preiskavah strokovnjakov utopitev, ki jo je povzročilo prekomerno pitje alkohola. Količina alkohola v pevkini krvi naj bi bila namreč kar štirikrat višja od zakonsko dovoljene meje za vožnjo avtomobila.

Policija je v njeni sobi našla prazno steklenico šampanjca in nekaj manjših praznih stekleničk, za katere ni znano, kaj točno so vsebovale. Našli so tudi nekaj škatlic z zdravili, a so vse še vedno vsebovale tablete, prav tako pa na pokojni Dolores niso našli znakov samopoškodovanja, zato so svojo preiskavo zaključili s stališčem, da je bila pevkina smrt zgolj tragična nesreča, za katero je bilo krivo neodgovorno vedenje.