Podaljšani vikend v znamenju LINKIN PARK

Mineva eno leto dni od smrti pevca CHESTERJA BENNINGTONA ...
Ključne besede:
   Chester Bennington   Linkin Park   pevec   smrt   obletnica   tematski vikend

V petek, 20. julija, bo minilo točno leto dni od smrti pevca ameriške numetal zasedbe Linkin Park, Chesterja Benningtona, ki si je v 42. letu starosti sodil sam.

Benningtonovo življenje je bilo precej burno. Ko je bil star 11 let, sta se njegova starša ločila in prisiljen je bil živeti z očetom. Sčasoma je odkril droge, kot so opij, amfetamini, marihuana, kokain in alkohol. Leta 1992 je prenehal z drogami, vendar pa se jih je kasneje zopet začel posluževati. Kasneje se je preselil v Los Angeles, kjer je postal član skupine Linkin Park. Poročen je bil dvakrat in za seboj zapustil šest otrok.

Chester Bennington je bil dober prijatelj frontmana skupin SoundGarden in Audioslave, Chrisa Cornella, ki si je z zadrgnjeno vrvjo okoli vratu življenje vzel nekaj mesecev prej. Bennington se je odločil, da bo ta svet zapustil na enak način, za dan svoje smrti pa si je simbolično izbral Cornellov rojstni dan.

Chesterju Benningtonu v spomin na prvo obletnico njegove smrti njemu in Linkin Park posvečamo podaljšani vikend na Radiu Bob, ki bo trajal od četrtka do vključno nedelje.